De beste fiets helmen voor de veiligheid

Een fietshelm kan eigenlijk niet missen als je vaak je fiets gebruikt, en vooral als je vaak lange afstanden maakt. Een fietshelm biedt namelijk de veiligheid die je nodig hebt, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is belangrijk dat je hoofd goed beschermd wordt door een fietshelm, zodat de helm de klap kan opvangen. Wist je namelijk dat een fietshelm de kans op zwaar letsel zeker verminderd? Dit is gebleken uit verschillende studies. Zeker voor kinderen zijn fiets helmen onmisbaar, omdat die toch sneller de kans hebben om een val te maken. Zeker als een kind net leert fietsen, is een helm belangrijk. Maar ook voor volwassenen, of je nou een mountainbiker bent of gewoon heel erg van fietsritjes houdt. Gelukkig zijn er verschillende soorten helmen te koop, waardoor er voor iedereen wel een leuke helm is. De keuze in kleuren is oneindig en er zijn ook verschillende modellen. Maar is een fietshelm echt verplicht?

Fiets helmen verplicht of niet

Fiets helmen zijn niet verplicht in Nederland, alleen als je een speed pedelec hebt. Maar toch kiezen veel mensen ervoor om wel een fietshelm aan te schaffen. Zonder helm ben je namelijk verder van huis als er wel iets gebeurt. En een helm is overigens ook te gebruiken bij andere activiteiten, zoals tijdens het schaatsen of tijdens het skeeleren. Wil je graag een van de vele fiets helmen aanschaffen, maar heb je geen tijd om naar een winkel te gaan? Dan is het mogelijk om fiets helmen online te bestellen. Ze zijn vaak beschikbaar in meerdere maten en de afmetingen staan er ook bij vermeld. Op die manier is het voor iedereen mogelijk om online fiets helmen te bestellen. 

Fiets helmen online bestellen

Fiets helmen kun je vaak bestellen via een webshop waar er ook fietsen te koop zijn. Zowel helmen voor volwassenen als helmen voor kinderen zijn vaak te vinden in zo’n webshop. Bij vele webshops heb je de bestelling de volgende dag al binnen als je het voor een bepaalde tijd bestelt. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig met het kiezen van de juiste helm? Dan is het vaak mogelijk om de desbetreffende webshop telefonisch te bereiken, of het is alsnog mogelijk om een showroom te bezoeken. Zeker als je de afmetingen niet zeker weet, is het handig om de helm vooraf even te passen zodat je zeker weet dat deze comfortabel zit. Welke kleur fietshelm ga jij aanschaffen?

Geef een reactie