Voorbeelden van schadevergoedingen bij letselschade

Bij elk ongeluk wat veroorzaakt is door toedoen van een ander en waar iemand letselschade bij heeft opgelopen kan er sprake zijn van schadevergoedingen. Het slachtoffer kan zowel geestelijk als fysieke schade hebben opgelopen die in het leven veel grote gevolgen kunnen hebben. Mensen moeten zich er daarom goed van bewust zijn dat er schadevergoedingen kunnen worden geëist door een letselschade advocaat. Wij hebben daar een paar voorbeelden van verzameld. Lees dus vooral verder zodat je zeker weet dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

Smartengeld

Bij schadevergoedingen denk je misschien als eerst aan een vergoeding voor bepaalde spullen. Bij letselschade kun je echter ook smartengeld krijgen. Dit is een vergoeding die gaat over de immateriële schade van een persoon. Er wordt dus gekeken naar hoeveel pijn en leed het slachtoffer heeft overgehouden aan het ongeluk. Op basis daarvan wordt door de letselschade Enschede of letselschade advocaat Gouda een bedrag geëist die dit leed moet verzachten. Natuurlijk is geld niet écht de oplossing voor deze problemen, maar het is beter dan niets.

Studievertraging

Als je nog op school zit en door je ongeluk een studievertraging bent opgelopen dan kun je ook een schadevergoeding eisen. Je kunt door de studievertraging pas later aan je carrière beginnen dan gepland en daarmee loop je salaris en ervaring mis. Om die reden kun je dus ook een schadevergoeding eisen voor studievertraging.

Vervoerskosten

Ook vervoerskosten kunnen onder een schadevergoeding vallen. Wanneer je betrokken bent geweest bij een ongeluk dan ben je nu misschien minder mobiel dan dat je was. Om die reden kun je bijvoorbeeld niet meer met de fiets of te voet naar het werk en ben je genoodzaakt met een taxi te gaan. Zorg er dan voor dat je deze kosten goed bijhoudt, want op die manier kan de letselschade advocaat Amsterdam of letselschade advocaat Nijmegen een schadevergoeding voor je eisen.

Kosten zonder nut

Schadevergoedingen gaan nog verder dan de hierboven genoemde voorbeelden. Er is namelijk ook een schadevergoeding die ‘kosten zonder nut’ heet. Hier kan het gaan om verschillende dingen. Zo kan het al gaan over een sportschoolabonnement waar je nu niks aan hebt omdat je niet goed kan bewegen. Daarnaast kan het gaan over concerten waar je niet heen kan gaan en simpelweg dus alle kosten die je hebt gemaakt waar je nu niks meer aan hebt. Ook hier is de tegenpartij verantwoordelijk voor. Dus laat je letselschade advocaat aan het werk gaan en eis geld terug!

 

Geef een antwoord