Wil je een elektrische fiets aanschaffen? Let dan op deze dingen

Steeds meer mensen hebben een elektrische fiets. Dit is een logische ontwikkeling, want met een elektrische fiets kun je iedere dag gemakkelijk korte en lange afstanden afleggen op een manier die goed is voor het milieu. Wil jij ook graag een elektrische fiets kopen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Lees dan snel verder om te ontdekken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische fiets.

Begin bij de basis: je budget

Voordat je gaat kijken welke elektrische fietsen er allemaal aangeboden worden, is het belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt welk bedrag je maximaal aan de fiets wil besteden. Zo voorkom je dat je je later laat verleiden tot het kopen van dure fietsen met allerlei extra’s en bijzondere functionaliteiten waar je vrijwel geen gebruik van zult maken. 

Weet welke framemaat je nodig hebt 

Bij het kopen van een nieuwe fiets is het kiezen voor een frame in de juiste maat cruciaal. Je kunt de juiste framemaat berekenen door de lengte van je binnenbeen op te meten en dit te vermenigvuldigen met het getal 0,66. Het getal wat uit deze som komt, is de framemaat die het beste bij je past. 

Bepaal welke trapondersteuning je nodig hebt

Ga je een nieuwe elektrische fiets dames kopen? Dan heb je de keuze uit twee verschillende soorten trapondersteuning bij het fietsen; trapondersteuning die werkt middels een rotatiesensor en ondersteuning die werkt middels een trapkrachtsensor. Beide soorten ondersteuning hebben hun eigen voor- en nadelen. Heb je met name bij het heuvel op fietsen wat extra ondersteuning nodig? Dan is een fiets met trapkrachtsensor voor jou de beste optie. De sensor meet hoeveel kracht je zet bij het trappen en zal meer ondersteuning bieden naarmate je harder trapt. Liever zelf bepalen wanneer de fiets je in welke mate ondersteunt bij het trappen? Kies dan voor een fiets met rotatiesensor. Deze sensor meet hoe vaak je trapt en biedt je ondersteuning zolang jij blijft trappen. Je kunt hiermee zelf bepalen hoeveel ondersteuning je precies wil hebben om een bepaalde trapsnelheid te bereiken. 

 

Kies voor een comfortabel zadel

Iedereen heeft een eigen voorkeur voor een type zadel. Vaak heb je bij het kopen van een nieuwe fiets de keuze uit een zadel van leer of een gelzadel. Weet je niet goed welk zadel je het fijnst vindt? Maak dan een lange proefrit om beide zadels goed uit te proberen. Je kunt dan ook gelijk de remmen en de versnellingen testen en bepalen of deze goed bij je passen.

Geef een reactie