De beste opties voor dagelijks reizen

Wanneer je dagelijks moet reizen bijvoorbeeld voor school of voor werk dan is het vervelend om elke dag met de auto te moeten rijden. Dit zorgt namelijk voor erg veel uitstoot en de kosten zijn ook nog relatief hoog. Wanneer je dit probleem hebt, is het verstandig om bijvoorbeeld een van de goedkopere en milieu vriendelijkere opties te gebruiken. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een leuk bedrag kunt besparen of je uitstoot extreem kunt verminderen. Daarom vind je hier alles over de beste opties voor het dagelijks reizen. Ook vind je hier de voordelen van het veranderen van je dagelijkse reis.

 

Reizen met het ov

Reizen met het openbaar vervoer is misschien voor sommige mensen een erg grote verandering, vooral wanneer ze bijvoorbeeld komen van reizen in een mooie auto. Steeds meer zaken en bedrijven bieden een mobiliteitskaart aan. Dit is een soort ov-chipkaart hiermee kun je reizen binnen de gewenste gebieden voor jou en je werkgever kan er dan voor kiezen om bijvoorbeeld een van deze kaarten voor jou te vergoeden. Je kunt er vaak ook zelf een aanschaffen en dan reizen met korting via het ov. Dit betekent dat je goedkoper en milieuvriendelijker uit bent als je kiest voor reizen met een auto en wanneer je werkgever een ov-chipkaart vergoed, ben je al helemaal goedkoop uit.

 

Gebruik maken van huurauto’s

Met het gebruik maken van huurauto’s bedoelen we eigenlijk het gebruik maken van car sharing Groningen. Dit zijn auto’s die in principe iedereen kan gebruiken en hiervoor betaal je dan een bedrag per gebruik. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de opties hebt om overal waar een auto zoals deze is, er gebruik van te maken. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld een auto nodig kan hebben op een locatie die ver van huis is en er een in de buurt kan zijn. Ook verminder je hiermee bijvoorbeeld je ecologische voetafdruk. Voor de meeste mensen het fijnste onderdeel, namelijk het verminderen van je auto kosten. 

 

De voordelen van alternatieve opties

Een van de voordelen is bijvoorbeeld het verminderen van de uitstoot. Wanneer iedereen gebruik zou maken carpooling of carsharing en met twee mensen in een auto zou rijden in plaats van een auto per persoon, dan verminder je gelijk de uitstoot al. Jammer genoeg is dit voor de meeste mensen niet de voornamelijk reden waarom ze hier mee zouden beginnen. De meeste mensen beginnen hier alleen aan wanneer ze bijvoorbeeld veel geld kunnen besparen.

 

Geef een reactie