Dit moet je weten over de Sustainable Truck of the Year 2022

Er zijn maar weinig trucks die zo geliefd zijn als de Sustainable truck of the Year 2022. Deze trekker-oplegger werd in februari 2020 geïntroduceerd op de markt en heeft sindsdien al veel prijzen mogen ontvangen, zoals de German Design Award, de iF Design Awards, de Red Hot Design Award en natuurlijk de International Truck of the Year Award van 2021. De truck is geproduceerd door MAN en biedt een ongekend niveau van comfort aan de chauffeur. Benieuwd om welke truck het gaat, welke functies de truck heeft en welke vernieuwingen er in de truck zijn doorgevoerd? Lees dan snel verder! 

 

Dit is de meest geprezen truck van dit moment

Weinig andere trucks hebben zoveel prijzen ontvangen als de truck die in dit blog centraal staat; de MAN TGX. Deze bijzondere truck heeft tal van nieuwe functies die niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid en efficiëntie tijdens het transport ten goede komen. Het exterieure design van de truck is stijlvol en sportief met een carbon uitstraling.  De voorzijde van de truck is op een elegante manier afgewerkt met prachtige lijnen en de opvallende, rode accenten maken het geheel helemaal af. De opstaptrede is hervormd en de luchtgeleiding is geoptimaliseerd door de toevoeging van extra spoilers. Ook beschikt de truck over radarsensoren voor de dode-hoek assistent. 

 

De cabine van de truck

Als chauffeur kom je in de TGX truck niets tekort. De cabine is namelijk voorzien van comfortabel kunstleer, een leren stuurwiel en heerlijke stoelen voor zowel de bijrijder als de bestuurder van premium kwaliteit. De cabine beschikt verder over een MAN individual badge en heeft een kwalitatief hoogwaardige luchtafvoer die met de rode kleuraccenten op een bijzondere manier is afgewerkt. De cabine is voorzien van extra opbergruimte; onder het bed en an bovenaan de cabine heb je meer ruimte om je spullen in op te slaan. De truck beschikt over een LCD-display achter het stuur, met tweede scherm op het dashboard. De handrem is elektrisch, waardoor er meer ruimte vrijkomt in de cabine. Deze plaats kun je gebruiken om de, onder het bed ingebouwde, koelbox uit te schuiven.

De deuren zijn verder voorzien van een lijst van chroom en de cabine heeft diverse mooie elementen met hoogglans erin verwerkt. De lamellen van chroom en de radiatorgrille met rode afwerking zijn opvallende details die kenmerkend zijn voor dit model truck. Ook is de truck voorzien van een handige zonnekap.

Geef een reactie